Imagine © T&C ’ n Business  

Imagine ©T&Cn Business  

Etapele procesului de consultanta organizationala

Programele de consultanta pentru dezvoltarea organizationala se deruleza in 10 (zece)  etape. 

Iata cum vom lucra impreuna:

 • Etapa 1: In primul rand, ma intalnesc cu managerii companiei ca sa inteleg care este si cum se deruleaza afacerea, care sunt problemele care au necesitat nevoia unei consultante si care sunt rezultatele pe care acestia le asteapta la finalul procesului.
 • Etapa 2: Propun apoi modalitatea de abordare a procesului de consultanta: pasii care vor fi urmati, sarcinile si responsabilitatile tuturor persoanelor implicare in proces (echipa de implementare a programului de consultanta) si perioada de derulare a consultantei.  In urma consultarilor cu conducerea companiei, voi definitiva continutul procesului si vom valida impreuna contractul de colaborare pentru a declansa programul de consultanta.
 • Etapa 3: Realizez, impreuna cu echipa programului de consultanta, o evaluare initiala a situatiei in care se deruleaza in prezent, procesele si relatiile la nivelul organizatiei. Realizez o diagnoza organizationala pentru evaluarea situatiei curente cu ajutorul unui chestionar cu continut specific obiectivului programului de consultanta si am discutii individuale cu persoanele relevante din organizatie pentru clarificarea aspectelor semnalate.
 • Etapa 4: In urma evaluarii initiale,  stabilesc impreuna cu responsabilul programului de consultanta desemnat de conducerea companiei, activitatile concrete care se vor derula pe parcursul programului si termenele de realizarea a acestora.
 • Etapa 5: Urmeaza implementarea propriu-zisa a programului de consultanta pe parcursul careia acord asistenta continua. Programul va cuprinde activitati individuale pe care le derulez atat eu cat si oamenii din echipa de implementare a programului de consultanta. Se vor realiza si diverse ateliere de lucru pentru intelegerea si implementarea actiunilor necesare schimbarilor care se doresc la nivelul aspectelor identificate la diagnoza. Periodic, conform planificarii, prezint conducerii companiei rapoarte de progres si eventuala ajustare a planului de activitati in functie de situatiile concrete aparute pe parcursul procesului.
 • Etapa 6: La finalul perioadei de consultanta, realizez o evaluare intermediara a situatiei aplicand aceleasi metode ca si la evaluarea initiala, pentru a identifica rezultatele obtinute si acele eventuale aspecte care necesita masuri suplimentre pentru consolidarea schimbarii.
 • Etapa 7: Prezint conducerii companiei un raport final al procesului de consultanta privind evolutia programului de schimbare implementat, precum si recomandari privind masurile necesare pentru consolidarea schimbarilor implementate.
 • Etapa 8: Ulterior incheierii procesului, acord pentru o perioada de 6 luni, asistenta pentru consolidarea schimbarilor realizate prin programul de consultanta, pe baza  solicitarilor primite de la cei implicati in proces.
 • Etapa 9: La finalul celor 6 luni, realizez o evaluare organziationala finala, prin aceleasi metode utilizate pe parcursul procesului de consultanta pentru a identifica modul in care schimbarea a fost implementata si consolidata.
 • Etapa 10: Prezint conducerii companiei un raport final al programului de consultanta care mentioneaza rezultatele obtinute precum si recomandari privind noi programe de dezvoltare organizaţionala identificate pe parcursul intregii perioade de consultanta.