Cursuri de formare si perfectionare profesionala

Cursurile sunt destinate sa te ajute in dezvoltarea ta profesionala, personala sau organizationala, in domeniul managerial.

Poti participa la aceste cursuri in sistem deschis alaturi de alte persoane interesate, sau ne putem intani in cadrul companiei tale pentru a raspunde nevoilor si cerintelor specifice organizatiei tale.

In cele ce urmeaza sunt prezentate succint o serie de cursuri pe care le derulez in mod curent. Temele cursurilor pot fi completate, la solicitarea ta, si cu alte subiecte de management pe care le consideri a fi utile si importante pentru tine si organizatia ta.

Pentru informatii mai detaliate despre aceste cursuri sau daca doresti si alte cursuri din domeniul managementului si/sau al dezvoltarii organizationale, te rog sacompletezi formularul online si iti voi raspunde in max. 24 de ore. 

1. Managementul relatiilor cu angajatii

Atitudinea oamenilor este cea care conduce spre performanta si la succesul unei companii. Este responsabilitatea tuturor managerilor sa se asigure ca toti angajatii sunt in primul rand motivati sa le fie alturi si sa depuna efortul necesar pentru a obtine cele mai bune rezultate. Eu iti ofer un curs complex care acopera toate aspectele prin care managerii, sub coordonarea departamentului de resurse umane ale companiei, se asigura de motivarea angajatilor lor, din momentul in care acestia intra in contact cu organizatia si pana in momentul in care decid sa iasa din organizatie si aleg o alta cale profesionala. Interactiv si bazat pe studii de caz practice, cursul iti ofera cele mai noi modele de buna pratica in domeniul managmentului resurselor umane care sa te ajute sa atragi si sa mentii in organizatie cei mai buni angajati.

2. Leadership si echipa de inalta performanta

Cursul acopera unul din principalele aspecte ale managmentului resurselor umane: cum sa iti conduci echipa spre cele mai inalte performante. Se spune ca orice leader poate fi un bun manager, dar nu orice manager poate fi un bun leader. Unele aptitudini de leader sunt dobandite din nastere, altele sunt obtinute prin propria experienta de viata, altele sunt descoperite in urma unor schimburi de experienta cu alti oameni care au trecut sau trec prin situatii similare. Formarea unei echipe care sa conduca la rezultate deosebite nu este una usoara. Pe langa elementele de motivare care nu tebuie sa lisepasca, modul in care sunt structurate activitatile echipei, modul de alocarea a sarcinilor, modul de organizare a activitatilor, impreuna cu modul de construire si formare a relatiilor dintre oameni sunt aspecte esentiale pentru a obtine performanta.Cursul pe care ti-l ofer imbina exemple paractice, exercitii diverse si studi de caz prin care sa poti exeprimenta modele pe care ulterior in activitatea ta, ca manager si ca leader, sa poti sa obtii impreuna cu colegii tai de echipa cele mai bune rezultate profesionale.

3. Metodologia 8D de rezolvare a problemelor

In paractica curenta, fie ca esti manager sau doar simplu executant, sunt convinsa ca ti-ai facut deja un sistem prin care sa abordezi asemenea situatii. Totusi, nu intotdeauna este usor sa gasesti cea mai potrivita solutie si care sa fie si una abordabila si eficienta. Exista multe modalitati de a rezolva astfel de situatii, dezvoltate din experienta practica a diferitilor manageri din intreaga lume si care s-au constituit in modele de buna practica. Printre acestea, una dintre cele mai eficiente este Metodologia 8D. Metodologia este o metoda structurata care prezinta 8(opt) pasi, plus o etapa preliminara procesului, prin care sunt rezolvate problemele manageriale. Metoda conduce la imbunatirea proceselor si are o aplicabilitate larga, fiind utilizata in toate domeniile de activitate. Cursul pe care ti-l ofer iti va arata pas cu pas, prin exemple practice, cum se deruleaza un astfel de proces si iti va oferi acele cunostine si competente care te vor ajuta sa gasesti cele mai potrivite si eficiente solutii la problemele cu care te confrunti.

4. Gestionarea eficienta a timpului

Pentru cei mai multi dintre noi, problema gestionarii timpului si a stresului asociat este o problema extrem de serioasa. Pare ca niciodata nu ne ajunge timpul sa facem tot ceea ce ne-am propus sa facem, nici la servici dar nici in timpul liber. Cursul de fata isi propune sa iti ofere cateva idei practice de a iti putea planifica timpul astfel incat sa detii controlul celor 8 ore de lucru la servici dar si a celorlalte 8 ore de timp liber pe care fiecare din noi le avem la dispozitie. Pe parcursul cursului, vei putea sa lucrezi cu alti oameni care, indiferent de domeniul lor de activitate, de nivelul lor de pregatire profesionala, de educatia acestora sau de pozitia lor ierarhica intr-o organizatie, se confrunta cu aceleasi probleme ca si tine. Cursul pe care ti-l prezint iti prezinta o metoda structurata de gestionare a timpului cu ajutorul unor activitati interactive. Intr-un mod deschis, relaxant, amuzant si extrem de interactiv, vei intelege cum sa faci fata problemelor legate de lipsa de timp si de stresul asociat. Metoda nu este una infailibila, insa aplicata cu perseverenta, va deveni o obinsuinta sa tratezi problemele de la serviciu si de acasa intr-un mod care sa elimine mare parte din stresul lipsei de timp pe care o resimiti zilnic. 

5. Formare de formatori

Personal, intodeauna mi-a placut sa ii ajut pe cei din jurul meu, impartasind cu ei informatii si cunostine, ajutandu-i sa capete abilitati pentru a devini mai buni profesionisti in ceea ce fac. Daca si tu esti la fel ca mine, cursul de formator iti va fi de ajutor pentru a afla, a dobandi si a stapani metode si tehnici specifice prin care sa faci la randul tau o astfel de activitate. Vei putea sa lucrezi cu tineri si cu adulti deopotriva, indiferent de domeniul lor de activitate, de nivelul lor de pregatire profesionala, de educatia acestora sau de pozitia lor ierarhica intr-o organizatie. Cursul pe care ti-l prezint iti va arata o metoda structurata de abordare a acestei activitati, intr-un mod deschis, relaxant, amuzant si extrem de interactiv. Vei capata incredere in tine sa vorbesti celor din fata ta, sa aplici metode si tehnici specifice care sa ii ajute pe cei din fata ta sa inteleaga si sa dobandeasca competentele specifice de care au nevoie. 

6. Management de proiect

Orice proiect aduce pentru organizatie ceva nou, iar cei care le conduc se lupta cu incertitudinile, cu restrictiile, cu schimbarile neasteptate. De aceea, aplicarea unor modele de buna practica unanim recunoscute pe plan international ca fiind de succes, poate usura foarte mult munca unui manager de proiect si ii pot oferi o mai mare siguranta ca lucurile pot fi tinute sub control. Am structurat cursul in jurul acestor modele aplicate cu succes de manageri din toata lumea. Studiile de caz care insotesc cursul te ajuta sa gasesti modalitatea practica de a le aplica la situatiile cu care te confrunti in proiectele in care esti implicat. Cursul este unul general aplicabil oricarui domeniu de activitate. Poate fi insa personalizat, la cererea ta, pe domenii specifice precum constructii, IT, social, educational, medical, etc. De asemenea, iti pot oferi si module scurte care sa detalieze anumite aspecte particulare din managementul de proiect cum ar fi analiza de rentabilitate a investitiei, planificarea timpului cu ajutorul retelelor de activitati, planificarea si nivelarea resurselor, controlul prin metoda valorii dobandite (specifica managementului de proiect), precum si multe altele.

7. Pregatire pentru obtinerea Certificarii PMP® (Project Management Professional)

Daca ai cunostinte si experienta in managmentul proiectelor si vrei sa fi recunoscut ca un profesionist in acest domeniu la nivel national si international, Certificarea PMP® de la Project Management Insitutie din USA este ceea ce ai nevoie. Recunoscuta ca fiind cea mai importanta si prestigioasa certificare in management de proiect din intreaga lume, PMP® atesta cunostintele, experienta si competenta ta de a administra şi a conduce proiecte de orice nivel de complexitate si dificultate, din orice domeniu de activitate. Am structurat cursul pe baza standardului de bune practici in management de proiect, ghidul intitulat Project Management Book of Knowledge (PMBOK®), editia a 5-a, aflat in vigoare la aceasta data si pe baza caruia se sustine examenul de certificare.  Cursul te va sprijini sa intelegi si sa corelezi notiunile destul de abstracte ale ghidului pentru a te pregati astfel pentru examinare. Pe langa bagajul de cunostinte necesar, pachetul de curs contine un set considerabil de teste similare cu cele din examen, teste pe care le discutam si analizam impreuna pentru a intelege mecanismul specific al acestui tip de examen. Incepand cu 2018, cursul va fi structurat pe baza PMBOK®, editia a 5-a, publicata in luna septembrie 2017.

8. Management financiar pentru decizii manageriale

Fiecare manager, indiferent de departamentul sau pozita sa ierahica in companie, are printre obiectivele sale de performanta si pe cele legate de partea financiara (de exemplu: cheltuirea bugetului alcat, economii la cheltuirea banilor, un anumit nivel de venituri si multe altele). Chiar daca matematica nu a fost cea mai iubita materie in scoala sau in facultate, te asigur ca pentru a gestiona corect activitatile de management financiar care iti revin calitate de manager nu este de loc complicat. Prin cursul meu iti ofer tot sprijinul pentru de a intelege, analiza si controla resursele financiare (fizice sau doar scriptice) aflate la dispozitia ta si de a lua deciziile necesare corespunzator obiectivelor de performanta financiara pe care le ai ca manager de departament sau de companie. Cu ajutorul informatiilor si datelor pe care le colectezi, prelucrezi si interpretezi, poti sa iti construiesti singur acele modele financiare cu care sa poti lua tu insati/insuti cele mai potrivite decizii pentru viitorul companiei in care activezi. Iti propun un curs interactiv si aplicat care te va face sa indragesti si aceasta parte a activitatii tale manageriale.

9. Management performant (Antreprenoriat Performant)

Managerii, indiferent de pozitia ierarhica din companie, dar si antreprenorii, sunt responsabili pentru modul in care conduc procesele si oamenii intr-un mediu extrem de complex, multidisciplinar si expus riscurilor si schimbarilor. Un manager profesionist se ocupa de tot, de la managementul angajatilor, al operatiunilor curente, al proiectelor, pana la managementul financiar, analiza de marketing si dezvoltarea de produse si procese pentru cresterea performantelor companiei. Cursul pe care ti-l ofer te va ajuta sa faci fata tuturor acestor provocari. Imbinand notiuni teoretice cu studii de caz, iti voi oferi o serie de metode si instrumente extrem de practice care sa te ajute in activitatea ta de manager de zi de zi in compania ta, sau in cea in care lucrezi. Indiferent de pozitia ta ierarhica in organizatie, sau de tipul de organizatie, de marimea sa sau de domeniul sau de activitate, principiile pe care le vom discuta la acest curs iti vor fi cu siguranta de folos.

10. Managementul conflictului

Conflictul este ceva natural si, prin urmare, inevitabil in toate relatiile dintre oameni, fie ele profesionale sau personale. Uneori sunt constructive, alteori distructive si implica din partea celor aflati direct si indirect in conflict, un consum considerabil de energie care ii afecteaza fizic si psihic. Intodeauna insa conflictul reprezinta o oportunitate de a intelege si de a invata. Cursul pe care ti-l ofer te va ajuta sa intelegi mai bine dinamica conflictului si iti ofera cateva idei practice cu ajutorul carora sa previi o situatie conflictuala, iar daca ea s-a decalnsat, cum anume sa ii faci fata si sa solutionezi situatia in mod favorbail pentru toate partile implicate.

Pentru informatii si inscrieri, te rog sa ma contactezi completand formularul online si ii voi raspunde in max. 24 de ore.