Cursuri fata-in-fata de formare si perfectionare profesionala

Cursurile sunt destinate sa te ajute in dezvoltarea ta profesionala, personala sau organizationala, in domeniul managerial.

Poti participa la aceste cursuri in sistem deschis alaturi de alte persoane interesate, sau ne putem intani in cadrul companiei tale pentru a raspunde nevoilor si cerintelor specifice organizatiei tale.

In cele ce urmeaza sunt prezentate succint o serie de cursuri pe care le derulez in mod curent. Temele cursurilor pot fi completate, la solicitarea ta, si cu alte subiecte de management pe care le consideri a fi utile si importante pentru tine si organizatia ta.

Metododologia de lucru este una care care aduce in prim plan situatii concrete din experienta practica a participantilor. Abordate intr-o maniera interactiva si creativa, studiile de caz urmeaza pas cu pas teoria, putand fi ulterior usor replicate si adaptate de  la locul de munca al cursantilor.

Pentru informatii mai detaliate despre aceste cursuri sau daca doresti si alte cursuri din domeniul managementului si/sau al dezvoltarii organizationale, te rog sacompletezi formularul online si iti voi raspunde in max. 24 de ore. 

1. Managementul relatiilor cu angajatii

Fotografie  oferita de site-ul   https://pixabay.com

Fotografie  oferita de site-ul https://pixabay.com

Atitudinea oamenilor este cea care conduce spre performanta si la succesul unei companii. Este responsabilitatea tuturor managerilor sa se asigure ca toti angajatii sunt motivati sa le fie alturi si sa depuna efortul necesar pentru a obtine cele mai bune rezultate. Eu iti ofer un curs complex care acopera toate aspectele legate de atragerea si retentia angajatilor unei companii. Temele majore abordate si detaliate la curs sunt urmatoarele:

 • Strategia de resurse umane a unei companii.
 • Recrutarea si selectia angajatilor.
 • Managementul performantei angajatilor.
 • Dezvoltarea carierei profesionale a angajatilor in cadrul companiei.
 • Motivarea angajatilor.
 • Incheirea colaborarii dintre angajati si companie.

Bazat pe studii de caz practice, cursul iti ofera cele mai noi modele de buna pratica in domeniul managmentului resurselor umane care sa te ajute sa atragi si sa mentii in organizatie cei mai buni angajati.

2. Leadership si echipa de inalta performanta

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Cursul acopera unul din principalele aspecte ale managmentului resurselor umane: cum sa iti conduci echipa spre cele mai inalte performante. Unele aptitudini de leader sunt dobandite din nastere, altele sunt obtinute din experienta de viata, sau din discutiile cu alte persoane care au trecut sau trec prin situatii similare. Formarea si conducerea unei echipe care sa conduca la rezultate deosebite nu este una usoara. Cursul pe care ti-l ofer imbina exemple paractice, exercitii diverse si studi de caz prin care sa poti exeprimenta modele pe care ulterior in activitatea ta, ca manager si ca leader, sa poti sa obtii impreuna cu colegii tai de echipa cele mai bune rezultate profesionale. Principalele teme abordate si detaliate la curs sunt urmatoarele:

 • Management sau leadership? Asemanari si deosebiri. Avantaje si dezvantaje pentru cei implicati.
 • Cultura organizationala si leadership-ul.
 • Stiluri si forme de leadership.
 • Formarea si transformarea grupului intr-o echipa de inalta performanta.
 • Colaborarea si coordonarea membrilor echipei cu diferite personalitati.
 • Cunoastere si autocunoastere – sprijin in facilitarea comunicarii si motivarii membrilor echipei.

3. Metodologia 8D de rezolvare a problemelor

Fotografie  oferita de site-ul   https://pixabay.com

Fotografie  oferita de site-ul https://pixabay.com

In paractica curenta, fie ca esti manager sau doar simplu executant, te-ai confruntat cu siguranta cu situatii dificile si probleme aparent de nerezolvat. Exista multe modalitati de a rezolva astfel de situatii, dezvoltate din experienta practica a diferitilor manageri din intreaga lume si care s-au constituit in modele de buna practica. Printre acestea, una dintre cele mai eficiente este Metodologia 8D. Aceasta este o metoda structurata care prezinta un proceds in 8(opt) etape, plus una preliminara acestuia, prin care sunt rezolvate problemele manageriale. Tematica abordata la acest curs detaliaza procese precum:

 • Intelegerea si analiza situatiei-problema.
 • Identificarea cauzelor de baza care genereaza si intretin problema.
 • Selectarea solutiei optime de rezolvare a problemei si prevenire a reaparitiei acesteia.
 • Gestionarea relatiilor cu cei afectati de problema si implicati in modul ei de solutionare.
 • Intocmirea unui plan de actiune si modalitati de gestionare a acestui plan de solutionare a problemei.

Cursul pe care ti-l ofer iti va arata pas cu pas, printr-un studiu de caz practic, cum se deruleaza un astfel de proces. Astfel iti va oferi acele cunostine si competente care te vor ajuta sa gasesti cele mai potrivite si eficiente solutii la problemele cu care te confrunti.

4. Gestionarea eficienta a timpului

Fotografie  oferita de site-ul   https://pixabay.com

Fotografie  oferita de site-ul https://pixabay.com

Pentru cei mai multi dintre noi, problema gestionarii timpului si a stresului asociat este o problema extrem de serioasa. Pare ca niciodata nu ne ajunge timpul sa facem tot ceea ce ne-am propus sa facem, nici la servici dar nici in timpul liber. Cursul de fata isi propune sa iti ofere cateva idei practice de a iti putea planifica timpul astfel incat sa detii controlul asupra lui. Acesta iti propune o metoda structurata de gestionare a timpului cu ajutorul unor activitati interactive prin care sunt abordate si detaliate urmatoarele aspecte majore ale gestionarii timpului si anume:

 • Gestionarea defectuoasa a timpului -  cauza de stres personal si organizational.
 • Tipuri de reactii si efecte ale stresului generat de ineficienta gestionarii timpului.
 • Modalitati de gestionare a strestului personal si organizational.
 • Modalitati si instrumente de management al timpului.
 • Planificarea timpului prin prioritizarea activitatilor.
 • Listele zilnice si risipa de timp. Metode suplimentare de gestionarea a timpului si stresului.

Pe parcursul cursului, intr-un mod deschis, relaxant, amuzant si extrem de interactiv, vei intelege cum sa faci fata problemelor legate de lipsa de timp si de stresul asociat.

5. Formare de formatori

Fotografie  oferita de site-ul   https://pixabay.com

Fotografie  oferita de site-ul https://pixabay.com

Personal, intodeauna mi-a placut sa ii ajut pe cei din jurul meu, impartasind cu ei informatii si cunostine, ajutandu-i sa capete abilitati pentru a devini mai buni profesionisti in ceea ce fac. Daca si tu esti la fel ca mine, cursul de formator iti va fi de ajutor pentru a afla, a dobandi si a stapani metode si tehnici specifice prin care sa faci la randul tau o astfel de activitate  indiferent de domeniul in care lcurezi. Cursul de fata iti propune o metoda structurata de abordare a acestei activitati, intr-un mod deschis, relaxant, amuzant si extrem de interactiv. Vom aborda si detalia subiecte precum:

 • Aspecte specficie procesului de comunicare in procesul de formare.
 • Metode si tehnici de transmitere a informatiei si de dobandire de cate participanti a competentelor specifice si relevante pentru tema si subiectele unui curs.
 • Asigurarea si gestionarea logisticii unui program de formare.
 • Structurarea  cursului corespunzator nevoilor de fomare ale participantilor.
 • Gestionarea situatiilor si persoanelor dificile intalnite pe parcursul cursului.
 • Livrarea si evaluarea intregului proces de formare profesionala.

Vei capata incredere in tine sa vorbesti celor din fata ta, sa aplici metode si tehnici care sa ii ajute pe cei din fata ta sa inteleaga si sa dobandeasca competentele specifice de care au nevoie. 

6. Management de proiect

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Orice proiect aduce pentru organizatie ceva nou, iar cei care le conduc se lupta cu incertitudinile, cu restrictiile, cu schimbarile neasteptate. De aceea, aplicarea unor modele de buna practica unanim recunoscute pe plan international ca fiind de succes, poate usura foarte mult munca unui manager de proiect si ii pot oferi o mai mare siguranta ca lucurile pot fi tinute sub control. Cursul este structurat in jurul proceseleor de baza din managementul proiectelor si pe care programul de formare le detaliaza, precum:

 • Initierea proiectelor.
 • Planificarea implementarii proiectelor
 • Organizarea si coordonarea activiatilor si persoanelor implicate si/sau afecatate de realizarea proiectului.
 • Monitorizarea si controlul executiei proiectului.
 • Inchiderea adminsitrativa a proiectului.

Studiile de caz care insotesc cursul iti pune la dispozitie un model concret de proiect pe care il vei putea replica in proiectele in care esti implicat. Cursul este unul general aplicabil oricarui domeniu de activitate. Poate fi insa personalizat, la cererea ta, pe domenii specifice precum constructii, IT, social, educational, medical, etc. De asemenea, iti pot oferi si module scurte care sa detalieze anumite aspecte particulare din managementul de proiect cum ar fi analiza de rentabilitate a investitiei, planificarea timpului cu ajutorul retelelor de activitati, planificarea si nivelarea resurselor, controlul prin metoda valorii dobandite (specifica managementului de proiect), precum si multe altele.

7. Pregatire pentru obtinerea Certificarii PMP® (Project Management Professional)

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Daca ai cunostinte si experienta in managmentul proiectelor si vrei sa fi recunoscut ca un profesionist in acest domeniu la nivel national si international, Certificarea PMP® de la Project Management Insitutie din USA este ceea ce ai nevoie. Recunoscuta ca fiind cea mai importanta si prestigioasa certificare in management de proiect din intreaga lume, PMP® atesta cunostintele, experienta si competenta ta de a administra şi a conduce proiecte de orice nivel de complexitate si dificultate, din orice domeniu de activitate. Am structurat cursul pe baza standardului de bune practici in management de proiect, ghidul intitulat Project Management Book of Knowledge (PMBOK®), editia a 6-a, aflat in vigoare la aceasta data si pe baza caruia se sustine examenul de certificare.  Cursul, destinat pregatirii examenului, este structurat astfel incat sa:

 • te sprijine sa intelegi si sa corelezi notiunile destul de abstracte ale ghidului pentru a te pregati astfel pentru examinare;
 • intelegi modul in care sunt gandite intrebarile de examen si cum sa alegi varianta corecta de raspuns.

Pe langa bagajul de cunostinte necesar, pachetul de curs contine un set considerabil de teste similare cu cele din examen, teste pe care le discutam si analizam impreuna pentru a intelege mecanismul specific al acestui tip de examen.

8. Management financiar pentru decizii manageriale

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Fiecare manager, indiferent de departamentul sau pozita sa ierahica in companie, are printre obiectivele sale de performanta si pe cele legate de partea financiara (de exemplu: cheltuirea bugetului alcat, economii la cheltuirea banilor, un anumit nivel de venituri si multe altele). Chiar daca matematica nu a fost cea mai iubita materie in scoala sau in facultate, te asigur ca pentru a gestiona corect activitatile de management financiar care iti revin calitate de manager nu este de loc complicat. Prin cursul meu iti ofer tot sprijinul pentru de a intelege, analiza si controla resursele financiare (fizice sau doar scriptice) aflate la dispozitia ta si de a lua deciziile necesare corespunzator obiectivelor de performanta financiara pe care le ai ca manager de departament sau de companie. Vom discuta si detalia temele majore ale managementului financiar precum:

 • Intocmirea si optimizarea bugetelor de venituri si cheltuieli.
 • Analiza financiara a investitiilor.
 • Intelegerea, analiza si controlul informatiilor oferite de instrumentele financiar contabile (contul de numerar, contul de profit si pierderi si bilantul contabil)
 • Analiza performantelor financiare ale deparamentului sau companiei.

Cu ajutorul unor exercitii si studii de caz practice, cursul te va face sa indragesti si aceasta parte a activitatii tale manageriale.

9. Management performant (Antreprenoriat Performant)

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Atat managerii, indiferent de pozitia ierarhica din companie, cat si antreprenorii, sunt responsabili pentru modul in care conduc procesele si oamenii intr-un mediu extrem de complex, multidisciplinar si expus riscurilor si schimbarilor. Un manager profesionist se ocupa de tot, de la managementul angajatilor, la cel de gestionare a activitatilor curente si raspund de cresterea performantelor companiei. Cursul pe care ti-l ofer te va ajuta sa faci intelegi si sa gestionezi responsabilitatile tale manageriale privind:

 • Planificarea strategica si operationala la nivel de companie sau/si de departament.
 • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei operationale.
 • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei in dezvoltarea de produse si servicii si de gestionare a relatiilor cu clientii.
 • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei financiare.
 • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei angajatilor.

Imbinand notiuni teoretice cu studii de caz, iti voi oferi o serie de metode si instrumente extrem de practice care sa te ajute in activitatea ta de manager de zi de zi in compania ta, sau in cea in care lucrezi. Indiferent de pozitia ta ierarhica in organizatie, sau de tipul de organizatie, de marimea sa sau de domeniul sau de activitate, principiile pe care le vom discuta la acest curs iti vor fi cu siguranta de folos.

10. Negocierea personala si organizationala

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Fotografie  oferita de site-ul www.pexels.com

Orice negociere presupune existenta unui conflict intre o situatie existenta si una dorita. Uneori aceste conflicte sunt constructive, alteori distructive. Toate insa implica din partea celor aflati direct si indirect, un consum considerabil de energie care ii afecteaza fizic si psihic. Orice proces de negociere reprezinta o oportunitate de a intelege si de a invata. Cursul pe care ti-l ofer te va ajuta sa intelegi mai bine dinamica negocierii, fie ea la nivel personal sau la locul de munca in organizatie, si iti ofera cateva idei practice cu ajutorul carora sa abordezi un asemenea proces pentru a aplana sau a elimina riscul unor posibile conflicte mai acute. Temele majore abordate si detaliate la curs sunt:

 • Rolul si importanta negociatorului profesionist in procesul de negociere.
 • Personalitati de negociatori si stiluri de negociere.
 • Pregatirea negociereii – analiza contextului, stabilirea obiectivelor si logistica necesara.
 • Strategii, tehnici si tactici de negociere.
 • Tipuri de obiectii si combaterea lor
 • Rolul si importanta comunicarii eficeinte

Pentru informatii si inscrieri, te rog sa ma contactezi completand formularul online si ii voi raspunde in max. 24 de ore.